Foredrag

Digitalisering

Overall in here

Innovasjon

Getting Diploma

Inspirasjon

Sport Clubs

IoT

Overall in here

Teknologi

Overall in here

Tommy er Eier/Daglig leder/Rådgiver hos Energy Control AS. Har jobbet med byggautomasjon i 12 år med erfaring fra tekniker til avdelingsleder med salgserfaring. Veien videre gikk til facility management med fokus på teknisk forvaltning, særlig på energieffektive bygg deretter å spesialisere meg på “Proptech” sensorteknologi. I 2019 var Tommy med på over 100 bygg som ble gjort litt smartere for en lav kost.

Om Tommy Hagenes

 • Hjemsted: Bergen
 • Foredrag på Engelsk: Ja
 • Veldedige Organisasjoner 50% Rabatt

Ulike foredrag med Tommy

1

Fra Hippe forkortelse til folkekjær hverdagsteknologi

Et foredrag hvor man drar gjennom en reise i eiendomsteknologi med erfaringer fra hele verden, hvor man har besøkt selskaper, montert sensorikk og brukt data til å stille diagnoser på bygg.

Foredraget forteller om en person som alltid er nysgjerrig på den nye teknologien samt hvordan alt til slutt skal henge sammen i bygget. Tommy vil avmystifisere alle de hippe forkortelsene og vise hvordan teknologien kan bli folkekjær og hverdagslig ved å vise praktiske eksempler på hvordan teknologi kan hjelpe oss i dag.

NOK 19 990,- eks mva

2

Proptech - En introduksjon til eiendomsteknologi

Hva er egentlig “Proptech”? Hva betyr alle disse noe “buzz-ordene”?
Dette er et foredrag som tar deg med på en reise i eiendomsteknologiens muligheter. Dette foredrag skal vise deg hva som er mulig i dag, og gi deg inspirasjon til å bruke ny teknologi til din bedrift.

NOK 19 900,- eks mva

3

Hvordan bruke sensorikk som et verktøy

Hva kan vi bruke sensorikk som et verktøy for næringsbyggene våre? Hvordan kan vi ved hjelp av en sensor se hvordan næringsbygget vårt virker? Dette foredraget skal gi deg innsikt i hva muligheter sensorikk kan gi oss, og hvordan tolke data. Det er først når data gir en verdi vi har blitt digitalisert

NOK 19 900,- eks mva

4

Workshop på "living lab" Proptech Bergen

Ønsker du en skreddersøm for ditt selskap i hva teknologi som finnes, hva muligheter dette kan gi, og hvordan eiendomsteknologi fungerer i praksis? Da er dette pakken for deg! Dette er et kurs der teamet får ta og føle på teknologi og virkelig bruke teknologi i praksis! (Kan også arrangeres i andre lokaler)

NOK 24 990,- eks mva

I media

Anbefalinger

Hva sier folk om oss
 • Vi benyttet Tommy som foredragsholder da vi samlet mer enn 60 av våre ledere fra hele Norge. Tilhørerne var hovedsakelig våre ansvarlige for forretningsområdet service innenfor alle våre tekniske disipliner, elektro, rør og ventilasjon samt brann og sikkerhet.

  Stian Søhoel
  Bravida Norge AS
 • Takk for godt faglig foredrag, der du engasjerte deltagere på vårt Eiendomsdriftsstudie på en positiv og godt faglig begrunnet måte.

  Alle deltagerne satte pris på å få innblikk i nye løsninger for fremtidens bygnings- og eiendomsdrift

  Even Stenvaag Leira
  Programdirektør Eiendomsfag
 • Gode og konkrete eksempler på mulighetene innen område og flink til å formidle. Veldig god presentasjon av muligheter, bra med fokuspå alle “verktøy” til sitt bruk. Svært engasjerende!

  Britt Blichfeldt
  Prosjektleder Molde Næringsforum
 • Tommy holdt et veldig spennende og engasjerende innlegg på vårt medlemsmøte om Eiendomsteknolgi.

  Det var et stort engasjement rundt våre medlemmer, og særlig når man viste i praksis hvor enkelt dette er. I ettertid er det  flere av medlemmene som har startet sin “Proptech reise”. ANBEFALES!

  Christine Kahrs
  Norsk Eiendom | Styremedlem
 • Vi inviterte Tommy til å holde et foredrag med etterfølgende diskusjon for styret i selskapet vårt. Tema var «Status eiendomsteknologi i dag, utfordringer med å ta ut potensialet som teknologien gir og hvordan eiendomsteknologi vil utvikle seg fremover». Tommy leverte et meget godt og engasjerende foredrag som førte til en bra diskusjon etterpå.

  Sebastian Videhult
  Managing Director, Autility
 • Det er viktig at erfaring fra den daglige byggdriften integreres i prosjekter for nybygg, ombygging- og rehabilitering. Tommy byr på seg selv. Hans inngående kunnskap om sensorteknologi og de fordeler dette kan bidra til innen eiendomsforvaltning og byggdrift, formidles på en lettfattelig og inspirerende måte, med herlige innslag av humor.

  Elisabeth Leikanger
  Programansvarlig i Norsk Kommunalteknisk forening
 • Et innovativt foredrag , faglig og visuelt godt hvor man viser hvordan energiovervåkning og styring i bygg fungerer samt påvirker CO2 avtrykket, reduserer energiforbruk med små tiltak, som man ofte ikke tenker over i hverdagen.

  Rune Hellerslien
  Skakerak ITB
 • Jeg har arrangert frokostmøte om bygningers levetid der Tommy Hagenes holdt innlegg. Vi laget også en video- befaring i forkant av møtet. Tommy er veldig imøtekommende og positiv, han har veldig gode formidlingsegenskaper og evner å legge seg på rette faglige nivå avhengig av hvem som er tilhører. Han er også veldig kunnskapsrik og har en spennende tverrfaglig kompetanse.

  Anne Sofie Handal Bjelland
  Prosjektleder Høgskolen Vestlandet
 • Tommy gav oss en god oversikt over hvor langt PropTech har kommet i dag og deres arbeid på PropTech Bergen. AS Norge trenger slike selskaper og personer som Tommy som utfordrer den etablerte SD/Automatikk bransjen.

  Kjell Petter Småge
  Daglig Leder | EvoTek AS

Bilder fra foredrag

Kontakt oss