Vår Historie

Vår historie

Hvordan Energy Control og Proptech Bergen ble til..

Vår reise mot smartere bygg

Hvordan skal vi som et selskap klare å endre verden? Vår oppskrift er nok ikke lik noen andre der ute. Vi mener at vi må være rådgiver, utvikler, gårdeier og ha med oss litt galskap! 

Rådgiver30%
Software utvikling30%
Levende lab30%
Galskap og et ønske om å endre verden10%
Reisen vår startet med byggautomasjon

Året er 2009

Energy Control sin gründer, Tommy Hagenes  har siden sin start med byggautomasjon for 15 år siden hatt et kall mot å se etter gode løsninger. Man har lyttet og lært. Reisen startet med opprinnelsen til smarte bygg innenfor byggautomasjon.

Programmeringen ble i ulike SD anlegg altså Sentral Drift av tekniske anlegg. Her fikk man en unik innsikt og kunnskap i ulike systemer. Grunnkompetansen på hvordan de ulike tekniske systemer henger sammen ligger som en grunnmur og DNA i selskapet. 

Følg Tommy på Linkedin
Ønske om å bygge det største toppsystemet i Norge

Året er 2012

Toppsystem begynte å bli det nye “buzzordet” og Oslo Undervisningsbygg ønsket å samle 200 bygg under samme portal, Tommy Hagenes startet denne avdelingen og bygget opp et team på 25 mennesker som jobbet med dette de neste årene. 

Etter å ha sett at en slik løsning ble fort kostbar for andre, og krevde mye mennesketimer var ikke Hagenes fornøyd med denne løsningen og teknologien. 

Ønske om å endre protokoller i byggebransjen

Året er 2014

Etter å ha sett at BACnet, LON, OPC, KNX og andre protokoller man bruker i byggebransjen er hinder for ny teknologi bestemmer Hagenes seg for å ta et nytt produkt til Norden som agentureier av teknologien til EasyIO. 

EasyIO var den første som startet med MQTT og ble senere kjøpt opp av Johnson Controls. 

Men selv med nyere teknologi, løste ikke dette problemet til gårdeier..

Forstå problemet til gårdeier og drift

Året er 2017

Reisen gikk videre mot forvaltning hvor man fikk kjenne på utfordringene som gårdeier. Dette var en reise der man virkelig fikk kjenne på behovet gårdselskapene har og utfordringene drift og forvaltning får. Ett bygg er mer kompleks enn tekniske anlegg da det er ulike insentivtakere i et bygg, og mange som tilhører det. Samtidig som det er hele tiden en balanse eier og felleskostnader.

Her også så man at selv om man nå var i posisjon for å bestille riktig teknologi, var den ikke god nok for næringsbygg. 

Hyttene våre var smartere enn næringsbyggene våre

Forstå problemet til gårdeier og drift

Året er 2018

Energy Control ble til, Hagenes jobbet som rådgiver, 50% til gårdsselskapene og 50% til teknologiselskapene og prøvde å løse ordet “PropTech” ved å hjelpe både Property og Technologi selskapene.

Vi utfordret det tradisjonelle, prøvde å skape samarbeid mellom selskaper som tradisjonelt sett ikke samarbeidet

Vi trengte en "living lab"

Året er 2019

Proptech Bergen ble skapt – For å være den utfordrene rådgiveren måtte vi bevise at ny teknologi hadde livets rett i byggene. Vi bestemte oss derfor for å bli gårdeier selv, bygge opp en levende lab for ny teknologi som senere også ble en suksess som co-work arena med mer enn 30 selskaper som bor her i dag.

Les mer om Proptech Tested
"Verktøyskassen" for byggene manglet

Året er 2020

Etter å ha et fysisk bygg med alt av den nyeste av teknologi kom det et nytt problem. Vi hadde 30 ulike systemer og apper, men ingen overordnet system. Vi hadde prøvd å løse dette med IT-selskapene i Norge, men de klarte ikke å lage dette. I tillegg ønsket vi at prisen på et slikt system, skal være så lavt at alle bygg har råd til dette.

Vi ønsket å finne "Netflix prisen for ett toppsystem"
Vi skal gjøre alle bygg smarte

Året er 2021

I 2021 er vi klar for å gi gass!

Vi har en grunnmur som har stor respekt for bygget og det tradisjonelle, samtidig har vi også testet og verifisert det beste innenfor Proptech og Eiendomsteknologi gjennom Proptech Tested. Nå har vi på plass “Verktøyskassen” og skal gjøre 1000 bygg smarte i 2021 – I 2022 går vi globalt!

Vil du være med oss?
0%
Fornøyde kunder
0
Smarte bygg
0Co2
Hvor mye redusert Co2?
0
Antall bygg som mål i 2021

Et ønske om å forandre verden

Lyst å møte oss?