Janaflaten 22

Kontroll på Energi-forbruket

Kontroll på inneklima

Kontroll på teknisk anlegg

Felles forståelse på bygget og innsikt.

Fra en Gårdeier til en annen

janaflaten 22

Man må ikke investere i millionklassen for å kunne skape innsikt og digitalisere deler av porteføljen.

Paal Kahrs Eiendom er en eiendoms og utviklingsaktør i Bergensområdet med både nye og etablerte eiendommer. Som en eiendomsbesitter er vi avhengig av fornøyde kunder, men vi ser også et ansvar i å holde porteføljen vår bærekraftig. Dette betyr at vi må ha innsikt å kontroll på eiendom uten at det skal ta for mye ressurser fra administrasjon og organisasjonen.

Kahrs Eiendom og InfraCity har sammen med Energy Control AS jobbet med å digitalisere bygg og byer. Første steget var å digitalisere et Biltema lokale som Kahrs besitter. 

Christine Kahrs

Det er en jungel av teknologi der ute

Proptech-bølgen skyller for alvor inn over Norge. Artikkelforfattere arbeider sammen på Proptech Bergen og her ser de nærmere på selskaper som har lansert nye produkter innen eiendomsteknologi. Hvordan finner et eiendomsselskap frem til de beste produktene? Og hvorfor bør et eiendomsselskap bruke eiendomsteknologi? Forfatterne presenterer i artikkelen en enkel fremgangsmåte for hvordan en gårdeier kan bruke proptech for å bli bærekraftig.

Hvorfor PropTech lønner seg

Hør Podcast med Christine

1: Kontroll på Energiforbruket:

Bygget har montert opp Sanntids-energimåling for å kartlegge forbruket, når ting starter, stopper og monitorering av at komponenter virker. Dersom forbruket stiger drastisk eller synker mye vil en varsel bli generert om man kan kartlegge hva som har skjedd før klager kommer.

På samme måte kan man også se når de store laster starter.

2: Kontroll på inneklima:

En kartlegging av inneklimaet har vært viktig for å ha fornøyde leietakere. Løsningen gjør at man også kan se når det er folk i bygget. Funn som har blitt avdekket er at anlegg har stått på under ferier og helligdager samt at det er arbeid hver søndag. Løsningen kan også ta ut rapporter slik at man kan rapportere til ledelse om hvordan inneklima har vært på arbeidsplassen.

3: Kontroll på teknisk anlegg

For å kartlegge vannlekkasjer, stopp og virkningsgrad på tekniske anlegg har man installert trådløse sensorer fra norske Disruptive Technologies. Med en innkjøpspris til 400kroner, en levetid på 10 år og en mnds kost for server og nettleie på 11 kroner per sensor, er løsningen en billig forsikring. Løsningen gjør at man kan får varsel om noe ikke stemmer og kan redde løsninger før de bryter helt i stykker. 

4: Felles forståelse på bygget og innsikt.

For å kunne jobbe digitalt med bygget selv med hjemmekontor har Kahrs besluttet å ta 3D scan av lokalet. Dette gjør det lett å kunne kommunisere med teknisk personell, arkitekter eller brukere for å forstå behov eller løse utfordringer.
Modellen er popülert med sanntidsdata slik at man kan bruke det som et oversiktsdashbord. 

Digitalisering av næringsbygg er en kostnadseffektiv måte å bli bærekraftig på. Men hvordan kan vi digitalisere eksisterende brune bygg raskt og enkelt, slik at de blir bærekraftige, kostnadene reduseres og byggets verdi øker?

Christine KahrsCEO InfraCity

Ønsker du mer info?

Finn et tidspunkt i vår kalender som passer for oss begge så gjennomfører vi en personlig gjennomgang og  svarer på spørsmål som dere evt måtte ha