Få hjerterytmen til bygget

Energi

Oversikt over bruksmønster

Inneklima

Varsling

På teknisk anlegg

Rapporter

Kvartalsvis med forbedringsforslag
Vi går i front - 300 bygg iløpet av 2021

Toma sin Digitaliseringspakke

Bygg og eiendomsbransjen står for 40% av all Energi og CO2 forbruk. Toma kjenner som en større aktør et ansvar for å jobbe mot å redusere disse tallene. Vi har gjennom pilotprosjekter på egne og utvalgte kunders bygg klart å redusere energiforbruk ved å digitalisere.

For å klare å digitalisere hele porteføljen i et hurtig nok tempo har Toma besluttet å gå inn som risikotaker. Vi tar investeringskostnaden for teknologien slik at kunder kan få en månedskostnad som man kan bake inn i felleskostnadene. Målet er at vi sammen klarer å gjøre besparelser på energi og vedlikehold som gjør at man på sikt bedre innsikt og mulig lavere felleskostnader.

Målet på konsernnivå er 1000 bygg og XX CO2 på 3 år. 300 bygg i 2021.

Er du med på å ta ansvar? Bli digitalisert du også

Endre Johannesen

Teknologi må løse et problem

Teknologi må løse et problem. Dette har vært mantraet Johannessen alltid har med seg når man skal teste teknologi. Sammen har artikkelforfatterne testet hundrevis av sensorer, titalls plattformer og 3D-skannet bygget “Proptech Bergen” med 4 ulike teknologier.

Vi er nok ganske forskjellige, der Hagenes er teknofrik er Johannessen mer opptatt av å få mest mulig verdi ut av teknologi. Sammen har de det siste året bygget den perfekte verktøykassen som løser problemer for alle bygg. Målet er klart, 300 bygg skal digitaliseres i 2021. Det langsiktige målet er 1000 bygg, tilsammen rundt 2 600 000 kvm. Dette er bygg som Toma Eiendomsdrift forvalter og drifter.

Hvordan digitalisere 1000 bygg

Hør Podcast med Toma

Det er ikke alltid antallet sensorer som er avgjørende her. Heller en sensor på 1000 bygg enn 1000 sensorer på ett bygg. Hvis du får plassert den rikitig, hvis du har et forhold til hvor du setter sensoren for å få ut den informasjonen du har behov for, så gir det potensielt en mye høyere verdi enn å putte inn masse sensorer..

Jada kjekt å ha, masse fine kurver, men det er ikke sikkert det gav meg så veldig mye verdi

Endre JohannesenKvalitet og Digitalisering, Toma

Ønsker du mer info?

Ta kontakt ved å klikke på knappen under. Så sender du oss en mail